Хасково

Осем библиотеки в Хасковско с пари от министерството за нови книги

ИлюстрацияОсем библиотеки в Хасковска област ще получат от министерството на културата общо 5592 лв. за нови заглавия.

За Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ са предвидени 1600 лв., като библиотеката ще отдели още 400 лв. по проекта и така до края на годината ще се купят 40 нови книги.

За димитровградската „Пеньо Пенев“ се отпускат 800 лв., по 480 лв. получават читалище „Просвета 1896“-Меричлери, „Нов път 2011“ – с. Добрич,  „Просвета-1925“ – с. Лозен.

За общинската библиотека в Свиленград са предвидени 797 лв., за читалище „Братолюбие 1884“ в Любимец – 476 лв., а за „Пробуда-1914“ в Ивайловград – 479 лв.

Основната цел на програмата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да се активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button