Хасково

От Нова година сами избираме на кого да плащаме тока, за да пестим

ИлюстрацияВсеки човек може да смени доставчика си на ел. енергия след Нова година като избере сам един от 148-те лицензирани търговци. Така на практика бихме могли да спестим от сметките си за ток. Досега това можеха да направят фирмите и институциите.

Езиковата гимназия „Иван Богоров“ в Димитровград е поредното училище в региона което вече пести пари след смяна на доставчика. Досега това бяха направили хасковските ФСГ „Атанас Буров“ и ПГТ „Александър Паскалев“.

Директорът на „Богоров“ Красимир Кръстев съобщи, че вече е получил и първата си фактура и за октомври сметката му е с 220 лв. по-ниска в сравнение със същия период на миналата година без да се правят икономии. Кръстев заяви, че очаква със смяната на доставчика гимназията трайно да свали сметките си за ел. енергия с 20 – 30%.

На среща в Областна администрация – Хасково стана ясно, че прехвърлянето към нов доставчик на ток е безплатно. Мрежовата такса остава непроменена, но цената на тока, която вече е пазарна, ще бъде по-ниска. Обикновено повечето търговци поемат прехвърлянето към новия доставчик и така освобождават гражданите от бумащината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
19.11.2015 14:50 14:50

ВЕРНО ЛИ или мираж ……..

Back to top button