Хасково

Инспекторите от ДАИ криели подкупите в кутия от цигари край колата си

ДАИ, архивЧетиримата задържани инспектори от „Автомобилна администрация“ – Хасково са прибирали по 20 евро от всеки спрян товарен автомобил на магистрала „Марица“, за да не го проверяват.

Двама от тях за задържани по време на дедурство, а другите двама няколко часа след работа.

В хода на разследването, което е започнало преди месец, не са използвани белязани пари, защото това било трудно за организация. От прокуратурата обясниха, че край служебния автомобил на двамата инспектори от втората смяна вчера са открити 300 евро, които те били „заработили“ за два часа и половина. Парите били скрити в кутия от цигари, поставена в кашон.

Другите двама задържани са от първата смяна. Техните домове и автомобили също са били претъсени и са открити пари и бижута.

На този етап няма данни в корупционната схема да участват ръководни служители от ДАИ, обявиха от прокуратурата. Вчера са били разпитани 7 шофьори, които са заявили, че са си платили, за да не бъдат проверени.

От „Автомобилната администрация“ заявиха, че веднага след повдигане на обвинение към служителите, което се очаква да стане днес, в Хасково ще бъдат командировани други инспектори. Уличените във взимане на подкуп също са били командировани в Хасково от други отдели през лятото, когато отново имаше скандал с подкупни служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДАЙ
ДАЙ
19.11.2015 14:57 14:57

ЧЕ ТО И ИМЕТО ИМ НЕ Е ,,НА,, А Е ,,ДАЙ,.И ТЕ СИ ВЗИМАТ………………..

Back to top button