Хасково

Университети вече искат 11 от ПМГ, отбор спечели с бизнес идеята си

ПМГРодни университети вече са готови да приемат 11 от отличниците на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Това стана след отличното им представяне на Областния математически турнир в Кърджали.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ признава отлични оценки на абитуриентите: Добрик Георгиев, Димитър Кирилов, Виктория Стайкова, Михаил Митев, Теодора Краева, Галя Ангелова и Тинка Дойчева.

Икономическият във Варна пък вече иска 11-класниците: Димитър Карев, Димитър Николов, Божена Лозева и Гергана Марчева, както и Добрик Георгиев, Димитър Кирилов, Виктория Стайкова и Михаил Митев от 12 клас.

ПМГПърво място в Кърджали спечели и Дарена Георгиева от 6 клас и Любен Балтаджиев от  7 клас, на трето място са Радослав Чобанов и Филип Андонов от 5 клас, Дейвид Дойчев от 8 клас и Димитър Николов от 11 клас. 

Отборът от 11-класниците Петя Христова, Антон Петков и Божидар Бонев се завърна след отлично представяне от състезание за бизнес идея на английски език в Американския университет в Благоевград. Там нашите са били най-малките участници и въпреки това са спечелили третото място за проекта си за намиране на работа на младежи от 16 до 18 г. Освен това тримата гимназисти са поканени на двуседмична среща с инвеститори в София, на която да получат финансиране на проекта си.

Петя, Антон и Божидар работят по време на ваканциите си като сервитьори и бармани. Според тях обаче уменията на младите хора трябва да бъдат използвани по-пълноценно, защото те вече имат ценни познание в програмирането например. Става въпрос за стажове във фирми и други организации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
21.11.2015 12:29 12:29

Успех на децата и техните учители!

Back to top button