Хасково

Деца откриха изложба за Деня на християнското семейство

ИзложбаИзложба на рисунки, картички, букети и произведения на приложното изкуство бе открита във фоайето на областна администрация – Хасково.

ИзложбаТворбите са дело на децата от ОДЗ 22 „Звънче“, като са им помагали и техните родители. Експозицията е посветена на Деня на християнското семейство – 21 ноември. Тя бе открита с приветствия и музикална програма и ще остане в администрацията до сряда, за да може повече хора да я видят.

В събота църквата почита Въведение Богородично – Ден на православната християнска младеж и семейство, като въпреки коледните пости се разрешава консумацията на риба.

Според християнското вярване Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си, а денят е посветен на първото й въвеждане в храма, когато едва навършила три години тя неподдържана от никого се изкачила свободно по 15-те стъпала и се спряла на най-горното.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button