Хасково

Повдигнаха обвинения в подкуп срещу четиримата служители на ДАИ

ИлюстрацияПрокуратурата вече е повдигнала обвинения в подкуп срещу четиримата служители на „Автомобилна администрация“ – Хасково, задържани при специализирана акция на 18 ноември.

Задържаните са Даниел Христов, Вихър Василев, Константин Въжарски и Димитър Михайлов. Въжарски е новоназначен, като е работил от десетина дни. Останалите трима, арестувани са дългогодишни служители, съобщиха за Haskovo.info от държавното обвинение.

Haskovo.info припомня, че четиримата са прибирали по 20 евро от всеки спрян товарен автомобил на магистрала „Марица“, за да не го проверяват. Двама от тях за задържани по време на дежурство, а другите двама няколко часа след работа.
Разследването е започнало преди месец и в него не са използвани белязани пари, защото това било трудно за организация. Край служебния автомобил на двамата инспектори от втората смяна преди ден са били открити 300 евро, които те били „заработили“ за два часа и половина. Парите били скрити в кутия от цигари, поставена в кашон. Другите двама арестувани са от първата смяна. Техните домове и автомобили също са били претърсени и са открити пари и бижута.

От ДАИ заявиха, че веднага след повдигане на обвинение към служителите, в Хасково ще бъдат командировани други инспектори.

Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата ще поиска от съда налагането на постоянна мярка „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button