Хасково

Трима хасковски астрономи в международното състезание „Одисей“

АстрономиТрима от астрономите при обсерваторията на хасковския Младежки център участват в международното състезание „Одисей“.

АстрономиТова са Петя Димитрова, Никол Стоева и Рада Димитрова. Момичетата вече работят по практическата част от конкурса. Този следобед те организираха популяризиране на годишнината от първото кацане на космически апарат върху комета – мисия „Розета“.

Девойките раздаваха флаери, посветени на уникалната космическа програма, а всички желаещи можеха да се снимат с постера, посветен на мисията.

„Розета“ е проект на Европейската космическа агенция, като основната цел е изследване на кометата 67Р/Чурюмов – Герасименко. Изучаването й се очаква да разкрие как е изглеждала Слънчевата система преди образуването на планетите. Кацането на кометата е извършено на 12 ноември 2014 г., като ежедневно от там се изпращат уникални снимки и информация на Земята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button