Хасково

12 км газопровод за 4 г. в Хасково, форсират работата през 2016-а

Среща12 км е изградената газопреносна мрежа в Хасково през последните 4 г., съобщиха от „Ситигаз“ на среща с бизнеса в кметството.

Амбицията е работата да бъде ускорена през 2016-а. Председателят на Управителния съвет на дружеството Александър Кожухаров и изпълнителният директор Борис Тодоров призоваха фирмите да подават заявления. През зимния период те ще бъдат разгледани, ще се включат в плановете на „Ситигаз“ и от пролетта ще започне полагането на газопровод към тях.

СрещаКметът Добри Беливанов и депутатът Делян Добрев заявиха амбицията за по-активни действия по газифицирането на Хасково. Преди десетина дни е имало подобна среща, на която се е обсъждало газифицирането на детски градини, училища и други обществени сгради.

Кожухаров заяви, че сега в Хасково има газифицирани 7 училища, детски градини и малко битови абонати. Той припомни, че използването на газ в бита е в пъти по-евтино от ел. енергията и останалите горива.

По изчисления на шефа в „Ситигаз“ газифицирането на едно средно домакинство което разполага с радиаторна система излиза около 3000 лв., а без такава система скача до 5000 лв. Отоплението и използването на газ в домакинството годишно излизало около 800 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.11.2015 19:28 19:28

От кога Лилянов сервитьора започна да разбира от газоснабдяване?! Инж. Кузманов пътищара и той стана газоснабдител! Нагли нещастници! И на вас времето ви изтича п**али долни!

Back to top button