Хасково

228 жертви на домашно насилие в Хасково и Димитровград от началото на годината

Фондация228, основно жертви на домашно насилие, са потърсили помощ в офисите на фондациите „БЦДИ – клон Хасково“ и „Х и Д Джендър перспективи“ в Хасково и Димитровград.

Данните са от началото на годината до днес, когато стартира Световната 16-дневна кампания на ООН срещу насилието над жени.

Жените, потърсили помощ от специалистите във фондациите са 161, а мъжете – 67. Извършените консултации са 532, като психологическите са 118, юридическите – 177 има и девет, за които е направено трудово посредничество.

Във връзка със старта на 16-дневната кампания днес в офисите на фондациите е обявен ден на отворените врати. През следващите дни до 10 декември се предвижда провеждането на беседи „Не на домашното насилие“ в 16 населени места на общините Хасково и Димитровград и 3 беседи с групи в Хасково. Предстои обявяването на конкурс за детска рисунка, свързан с темата за домашното насилие. Ще се проведат и информационни беседи в 6 ромски квартала в Димитровград, Свиленград и Симеоновград, както и превенционна кампания в ромската общност в Хасково.

С призив за незабавно ратифициране на Истанбулската конвенция, Сдружение „Алианс за защита от насилие, основано на пола“  – най-голямата национална мрежа от неправителствени организации, работещи в тази сфера, стартира ежегодното си участие в световната 16-дневна кампания на ООН срещу насилието над жени. Алиансът солидарно възприема посланието на оранжевия цвят в рамките на кампанията. Сред акцентите пък ще е работата с деца и тяхната защита от домашното насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button