Хасково

Младежи направиха 30-метрова панделка и запалиха 210 свещи за борбата със СПИН

АкцияМладежи направиха 30-метрова червена панделка и запалиха 210 свещи на хасковския пл. „Свобода“. Тя е символ  на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на всички в борбата срещу болестта.

Акцията, организирана от Превантивно-информационния център по наркотични вещества при Младежкия център, е по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. В нея участваха и доброволци от Българския младежки червен кръст, както и ученици от ПМГ „Боян Петканчин“. На екран на сцената бе прожектиран видеоклип за Фреди Меркюри – една от най–знаменитите жертви на болестта, като прозвуча и песента „Шоуто трябва да продължи“.

По-рано през деня в Младежкия се проведе учебен час с деца от СОУ „Васил Левски“ на тема „Нулева стигма, нулева дискриминация“. Лектор бе дерматологът д-р Ирида Василева, а целта – да се повиши информираността на учениците за СПИН.

Акция   Акция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button