Хасково

Бащата пренасял хероин под главата на детето си срещу 1000 евро

Мярка49-годишният Ерджан Ескинджи, който бе арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ с 11 кг. хероин, скрити под главата на спящото му 7-годишно дете, го е направил срещу 1000 евро. Това стана ясно на днешното гледане на мярката му за неотклонение от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че мъжът бе задържан на 28 ноември, опитвайки да прекара през границата хероина с „Волво“, в която пътувал с жена си и детето си. По-късно той е направил самопризнания, но твърди, че в началото не е знаел, че пренася хероин. Първоначално му дали 1000 евро, а след доставянето на дрогата трябвал да получи общо 5000 евро.

Ескинджи е бил автобусен шофьор в Турция, но след това се е изнесъл в Румъния, където имал автомивка. След 8 г. работа тя фалирала и той се прибрал в Турция. Пред съда той поиска да му бъде наложена по-лека мярка за да може да се прибере при семейството си. По неговите думи хората, на които не е доставил хероина можели да направят нещо лошо на жена му.

Предвид тежкото престъпление, за което се предвижда затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв. и опасността да се укрие или извърши друго престъпление, хасковският съд остави Ескинджи в ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button