Хасково

1101 произшествия през последната зима, от пожарната с предупреждения

ИлюстрацияПожарникарите са били на 1101 произшествия през последния зимен сезон от 1 октомври 2014 г. до 31 март 2015 г., сочи статистиката на Областната противопожарна служба.

Инцидентите са драстично повече в сравнение с предната зима, когато произшествията са били 623. Пожарите с материални загуби са 151, което е повече с 67 в сравнение с предишната зима. Лъжливите повиквания са 19, които са с две повече от предната година. Загиналите при пожари са трима, срещу нито един през 2013-а., а ранените са двойно повече – шестима.

Във връзка с това от пожарната призовават гражданите да бъдат по-внимателни и дават конкретни съвети. Сред тях са: никога да не се оставят включени ел. уреди без наблюдение, да не се използват саморъчно направени ел. уреди, а ремонтите да се извършват само от специалисти. Горими предмети не трябва да се оставят върху ел. уредите, да се осигури безопасността на децата, а запалени уреди под напрежение не се гасят с вода. Сгурията от печките не трябва да се изхвърля до горими предмети, да не се оставят близо до печките дрехи за сушене, недопустимо е зареждането с гориво на неизстинала нафтова печка, поради наличието на нагрети пари в горивната камера. При газовите печки трябва да се осигурява естествена вентилация на помещенията, изтичане на газ в затворено пространство може да се установи по мириса на чесън, който се добавя с цел повишаване на безопасността.

От пожарната предупреждават още да не се пуши в леглото, когато се пуши на диван, например трябва да се ползват големи пепелници, понякога пожарът възниква от незагасени фасове, изхвърлени на боклука. По тази причина угарките и остатъчната пепел трябва да се мокрят преди да се изхвърлят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button