Хасково

Руски университети с безплатно обучение за 200 български младежи

СрещаБлизо 800 руски университета са обявили прием за български младежи, заяви в Хасково представителят на министерството на образованието и науката на Руската федерация в България Роберт Шестаков.

СрещаСрещата бе с ученици и учители, в която участваше и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов.

Шестаков каза, че руските университети получават субсидия от федералния бюджет за обучението на 200 български младежи. Следването ще е безплатно за нашите студенти. Изискването е да знаят руски или да имат изяви на олимпиади. Ако не владеят езика, те могат да преминат едногодишно обучение.

СрещаВ Русия българските студенти ще са на общежитие, което струва от 300 до 600 рубли месечно, колкото плащат и руските студенти. Отпускат се и стипендии в размер от 1500 до 3000 рубли.

Шестаков уточни, че традиционно най-голям интерес има към ВУЗ-овете в Москва и Санкт Петербург. Университетите там предлагат и специализации.

На срещата стана ясно, че вече има хасковски младежи, които желаят да следват в Русия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button