Хасково

Крадци със 17 присъди пак в затвора, задигнаха пръстен с диаманти

ИлюстрацияДвама крадци рецидивисти получиха общо 9 г. и 8 месеца затвор за кражба от две дами в Харманли.
 
Дръзката кражба на дамските чанти е извършена миналата година на Бъдни вечер от дома на жените, докато те си говорили в една от стаите. В чантите имало пари, телефони и ценности, сред които и пръстен с три диаманта, всичко на обща стойност 14 145 лв.
 
На 27 юли тази година Харманлийският районен съд осъжда на 6 г. затвор А. Д. А. и на 3 г. и 8 месеца на З. М. П.
 
Присъдата обаче е обжалвана в Хасковския окръжен съд с мотива, че наказанието за двамата е твърде високо и те не съзнавали, че крадат толкова скъп пръстен – на стойност 11 600 лв.
Становището на прокуратурата обаче е за неоснователност на жалбите. Предмета на престъплението бил на висока стойност, близо 42 пъти превишавал размера на минималната работна заплата. Подсъдимите преди този случай били осъждани – А. 13 пъти, а П. 4 пъти.
 
В крайна сметка хасковските магистрати възприемат тезата на прокуратурата. В решението на съда е записано, че при деянието на крадците е „проявена дързост, граничеща с абсурда“, а вторият от крадците проиграл своята част от откраднатите пари в казино. 
 
Така Хасковският окръжен съд потвърждава присъдата на Харманлийския районен съд, като решението на подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button