Хасково

Кметството и МВР подписаха 5-годишен договор за общинска полиция

Илюстрация5-годишен договор е подписан вчера между хасковското кметство и ОДМВР за продължаване нормалната работа на общинска полиция в областния град.

Това потвърдиха за Haskovo.info кметът Добри Беливанов и директорът на ОДМВР Ангел Цанков.

Двете страни са се разбрали договорът да е по-дългосрочен за да се избегне бумащината всяка година да бъде подновяван наново. Числеността трябва да е последно гласуваната от общинския съвет – 15 човека, уточни Цанков.

През следващите дни пък Беливанов ще има среща с общинска полиция за да обсъдят техните задачи. „Те са добри момчета, познавам ги и вярвам, че ще се справят добре с отговорностите си. Общината има нужда от тези униформени, които да поддържат реда в Хасково“, допълни градоначалникът.

Haskovo.info припомня, че със своя заповед от началото на октомври временно изпълняващият длъжността кмет Нели Станева прекрати услугата „Общинска полиция“ заради неподновения договор с МВР. Преди това на няколко пъти на сесии на общинския съвет се дискутираше закриването на Общинска полиция, което така и не бе гласувано. Назначиха се 4 човека, които да отговарят за общинския пътен контрол.

Във времето до подписването на новия договор полицаите са получавали заплати, като от началото на седмицата ще им бъдат върнати и служебните автомобили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11111
11111
05.12.2015 21:09 21:09

АЙ СЕКТИР , ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ.

Анонимен
Анонимен
06.12.2015 16:24 16:24

Ай сЕктир ще викаш на майка си,дървар.

Жанаг
Жанаг
07.12.2015 12:15 12:15

Г-н Беливанов-обещахте да не издаване разрешително за озвучаване на ромската музика,когато когато бяхте на предизборна обиколка на ул.Акация.Идват следващи избори.

Back to top button