Хасково

Вегетарианството е все по-популярно сред хасковските младежи

СеминарВегетарианството е все по-популярно сред хасковските гимназисти. Днес в Младежкия център се проведе семинар за храните, на който темата бе подробно представена.

Сред останалите акценти бяха хранителните добавки, които не са задължително вредни, здравословния ефект на билките, както и презентация на храните по света.

Семинарът се организира от Интеракт клуб – Хасково, като младежите ежегодно провеждат подобни срещи, на които дискутират актуални теми.

СеминарДесетокласничката в ГПЧЕ „Асен Златаров“ Георгия Кинева сподели, че е вегетарианка и разказа за предимствата на този начин на живот, който по нейните думи е здравословен. По наблюдения на Георгия в Хасково вече има все повече биомагазини, където могат да се намерят подходящи храни. Неудобство все още има с менюто в ресторантите, където трябва да се уточнява определени ястия да не се приготвят с месо. Гимназистката сподели, че храната, която се предлага на учениците обаче не е подходяща. Георгия става 30 мин. по-рано за училище за да си направи вегетариански сандвич или салата, защото в противен случай трябва да се храни с вафли или други нездравословни храни.

Четири от момичетата в Интеракт представиха екзотичните храни по света, сред които бяха пържени скорпиони, бира от лястовиче гнездо, миши чипс, маймунски мозък, плодова супа от прилеп.

Имаше скечове, в които младежите разбраха, че Майк Тайсън и Алберт Айнщайн са постигнали високи спортни и научни успехи с вегетарианството. За желаещите да опитат здравословни храни имаше и бюфет.

Семинар   Семинар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фдгрдгрдгбдб
фдгрдгрдгбдб
05.12.2015 23:47 23:47

Георгия, та Георгия.. на никого не му пука за тая необръсната кранта (Цезар)

АНИНАТА ЩЕРКА................
АНИНАТА ЩЕРКА................
07.12.2015 11:17 11:17

МЛАДАТА ЗМИЙКА СЕ ИЗЛЮПИ!!!!

ПРОКЛЕТИЯ
ПРОКЛЕТИЯ
07.12.2015 14:14 14:14

С каквото и да се храни ще стане дебела като майка си

Back to top button