Хасково

Без поскъпване на шарана за Никулден, опашки пред рибните магазини от сутринта

РибаНяма поскъпване на рибата за днешния Никулден в Хасково.

Цените в популярните рибни магазини в областния град са същите както и миналата година.

РибаШаранът върви на цени от 5.80 до 6.80 лв. килото, скумрията пък е от 5.20 до 6.50 лв., толстолоб – 3.50-3.70 лв., пъстървата е 11.50 лв. и 14.60 лв., сом и бяла риба – по 12 лв., есетра – 16 лв.

В някои магазини се предлага и почистване на рибата за 1.50 лв. бройката, както и сготвени рибни ястия.

Въпреки че много хасковлии се накупиха риба преди Никулден и тази сутрин пред специализираните магазини имаше опашки. И тази година шаранът е най-предпочитан от хасковлии за празничната трапеза.

РибаОт ИАРА съобщиха за Haskovo.info, че няма хванати неизрядни търговци по пазарите и магазините. Вчера са извадени 5 бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра от Сива река, но бракониерите са успели да избягат.

Православната църква почита паметта на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа Никулден. Св. Николай е един от най-почитаните християнски светци. Покровител е на моряците и рибарите. 6 декември е празник и за търговците и банкерите.

Именици са: Николай, Никола, Кольо, Нено, Николина, Николинка, Нина и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
06.12.2015 15:28 15:28

Транжьори,готвачи и продавачи без задължителните шапки или кърпи.Косите им ли ще ядем? Как хубаво са се надвесили над готовата риба!

Back to top button