Хасково

Стягат родителски протест и в Хасково

ИлюстрацияХасково предстои да се включи в национален протест на родителите. Организацията вече е започнала, като има и създадено събитие в социалните мрежи.
 
Родителите имат десет искания, изложени в отворено писмо до правителството, парламента, социалното министерство, президента и всички парламентарни групи.
 
Протестиращите настояват да се намали периода, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца, така както бе въведен през 2014 г. Настоява се за обвързване на минималната работна заплата с размера на обезщетение, което получават майките в периода между първата и втората година на детето, което да позволи да отглеждат спокойно децата си и да избегнат финансовата принуда за завръщане на работа и оставяне на децата в детски заведения, на възраст в която те не са изградили своя имунитет и боледуват често. Увеличаване на детските добавки, осигуряване места за всички деца в общински и ведомствени детски ясли и градини. Осигуряване на обезщетенията за майчинство на студентките, родили до 2 г. след дипломиране във ВУЗ. Адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца.
 
Родителите искат още осъвременяване обезщетенията за деца в неравностойно положение, съобразно актуалния размер на минималната заплата. Поемане от бюджета на цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недоносените деца до навършване на 3 г. Гъвкаво работно време при отглеждане на деца до 8-годишна възраст. Безопасни условия за малчуганите в детските градини и училищата. 
 
Протестът е насрочен за 10 декември от 11 часа пред сградата на хасковското кметство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
06.12.2015 19:40 19:40

Защо протестът е в работно време? И защо не е пред Областна администрация-представител на държавата,а пред общината,която няма общо с исканията?

Петър
Петър
07.12.2015 11:24 11:24

Как не ви е срам! А Георги Иванов ви беше виновен!

Da ama ne
Da ama ne
07.12.2015 21:44 21:44

Те детските надбавки ги увеличават ама за ромите. И помощите им ще увеличат и всички останали привилегии. Пък будалите българи да ходят да работят докато ония си развяват мургавите физиономии из града и живеят на наш гръб. Скапана държава!

Back to top button