Хасково

Преместиха дело за убийство от Хасково в Кърджали

ИлюстрацияДелото за убийството на 57-годишния Назми Шериф от Маджарово, по което обвиняем е Петър Петков, да се гледа от Кърджалийския окръжен съд, реши Върховният касационен съд.

Haskovo.info припомня, че искането бе направено от Петков при първото заседание по делото в Хасковския окръжен съд на 8 октомври. Подсъдимият поиска отвод на състава на ХОС и делото му да се гледа в друг съдебен район на страната. Причината е, че той изпитвал недоверие към хасковските магистрати.

Петков е обвинен за убийството на Шериф през юли миналата година. Между двамата избухнал скандал за имот. Тогава Петков простреля в главата Назми в Маджарово, а по-късно бе заловен пред дома си в Хасково. Малко по-късно Шериф издъхна в пловдивска болница.

Всички съдии от Хасковския окръжен съд са се отвели от разглеждането на делото предвид многобройни заведени жалби от страна на обвиняемия срещу съдии и прокурори от региона, както и изразено съмнение от него в тяхната обективност и безпристрастност.

Върховният касационен съд счита, че предвид невъзможността за образуване на състав в съда, на който делото е подсъдно, същото следва да бъде изпратено за разглеждане от друг, еднакъв по степен съд. С оглед спестяването на пътни разходи за лицата от списъка за призоваване, касационният съд намери, че следва да бъде определен съд от друг съдебен окръг, минимално отдалечен от Хасково, а именно окръжният съд в Кърджали, е записано в решението на ВКС.

Определението не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
citizen
citizen
07.12.2015 12:51 12:51

Петко е абсолютен психопат! Почна пт скандали и побой над една лелка в Общината, сега убива…дали да не наградите…

Back to top button