Хасково

БАН отличи разработките на хасковски таланти

ИлюстрацияУчени от БАН, определени за жури в пет различни тематични области, определиха класирането и наградите на авторите и техните проекти, допуснати до представяне на две научни сесии на Ученическия институт на академията.
 
В областта изследвания по астрономия журито отличава Байрям Байрямали и Виктория Мирчева от Астрономическа Обсерватория при Младежки център –Хасково за задълбоченото  научно изследване „Слънце, кометa и магнитно поле“.
 
В първата петица на най-добрите ученическите проекти по информатика  и  информационни технологии са класирани Димитър Карев, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково, и Димитър  Джангозов, ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград. Техни ръководители са студентът в САЩ Христо Стоянов  и  Момчил Пейчев, студент във Великобритания.
 
Целта на Ученическия институт на БАН е да даде възможност за изява и развитие на ученици от 8 до 12 клас, които имат подчертан интерес към изследователска дейност в някоя от областите на науката или нейните приложения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button