Регион

Спипаха 10 кила сребърни бижута в седалките на Фолксваген

БижутаБлизо 9.5 кг. висококачествени сребърни бижута са спипали митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Те са открити след щателна проверка в седалките на лек автомобил Фолксваген, шофиран от български гражданин, влизащ от Турция.

От укритието са извадени 1 144 медальона, 492 пръстена, 652 обици, 280 колиета, 182 гривни, 460 закопчалки и халки, 11 брошки и 7 макари със синджири на метър. Направената от вещо лице експертиза е установила, че сребърните накити са от висока бижутерска проба на стойност 37 756 лв.

Сребърните бижута са задържани. Задържан е и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е втори случай на контрабандно сребро, открито и задържано от митническите служители на „Капитан Андреево“ през последните два дни и в навечерието на високосната година, традиционно усилваща интереса към накити от този благороден метал. При другия случай близо 600 гр. сребърни бижута са открити в румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция през България за Румъния. Митничарите извършват личен преглед на мъжа, при който намират в дрехите му 6 пакета с общо 246 сребърни медальона. Бижутата са иззети, на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button