Хасково

Асансьорът в Първа поликлиника тръгна и заседна

АсансьорДългоочакваният асансьор в хасковската Първа поликлиника от днес вече е пуснат в експлоатация, съобщиха от пресслужбата на общината.

АсансьорОколо 12 часа обаче новият асансьор вече беше заседнал между етажите. Възрастни хора се опитваха безуспешно да го извикат на първия етаж.

Сред тях бе хасковлийката Сийка Семерджиева. Жената искаше да качи болната си 85-годишна майка до един от лекарските кабинети на горните етажи. „Майка страда от белодробно заболяване и не може да изкачи всички тези стълби дори и с придружител. Сега ще се консултирам с личния лекар и ще решим при кой по-достъпен специалист да отидем“, каза пред Haskovo.info Семерджиева.

От пресслужбата на общината коментираха проблема, като заявиха, че най-вероятно през първия ден техниците ще правят проби и тестове.

АсансьорОбщата стойност на строителството на асансьора е 139 578 лв. с ДДС от общинския бюджет.

На входа на сградата вече е изградена нова рампа за инвалиди.

Асансьорът е с товароподемност 630 кг., за 8 човека и обслужва четирите етажа.

В тоалетните също е извършен вътрешен ремонт. Подменени са фаянсовите облицовки и настилки с теракот, подменено е санитарното оборудване, направени са нови ВиК връзки. Подменени са вътрешните врати и прозорците в тоалетните, допълват от общината.

Haskovo.info припомня, че изграждането на асансьора в поликлиниката започна през лятото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haha
haha
09.12.2015 18:01 18:01

Хубаво нещо е асансьора. Таман главната лекарка Колчагова както си крадеше и при стария кмет – ще краде и при новия. Тези тоалени са ги ремонтирали още преди няколко години, както и прозорците са сменени тогава. Сега за същото пак общината дава пари. Вижте вътре мръсотията. Всичко е старо и окъртено. Повечето и лекари избягаха в новата сграда на Македония. Сестрите са нелюбезни и нагли. Единственото което ги интересува е да приберат някоя такса за управителката си.

Гражданин
Гражданин
09.12.2015 18:56 18:56

Сестрите са с минимална заплата 400лв,как да се държат….и всички пенсии,всъщност като докторите си !!!

все още млад
все още млад
09.12.2015 22:36 22:36

Пенсионери все пак се управляват по-лесно. Каквото им каже баба им Диманка го правят, защото иначе ще си останат само на пенсиика. Ако бяха млади хора можеше стачка да направят, за бъдещето да помислят. То има няколко лекари от специалистите и от личните – по-млади, но доколкото чувам щели да напускат и те ако феодализмът не падне и в тази сграда, както си мислим, че падна и в града. Не случайно няколко специалисти и няколко лични лекари напуснаха последните няколко години, несъгласни да пълнят ненаситния търбух на алчната баба Диманка.

Back to top button