Хасково

Селските кметове искат по-големи заплати и секретарки

КметовеПовечето от селските кметове в общината се събраха днес пред хасковското кметство за среща с градоначалника Добри Беливанов.

Те искат по-големи заплати и назначаването на секретарки. Кметовете обясниха, че сега получават по около 420 лв. чисто. В същото време техните колеги в общините Минерални бани и Димитровград получавали по 800 – 900 лв.

Кметовете първо влязоха в кафенето до общинския съвет, където да изчистят исканията си, след което се събраха пред заседателната зала на втория етаж в кметството в изчакване на градоначалника. По същото време обаче Беливанов замина за София, където се срещна със спортния министър Красен Кралев за финансиране на нови спортни обекти в Хасково.

След като разбраха, че срещата няма да се случи селските кметове се разотидоха, като се заканиха да поискат нова през следващата седмица.

Беливанов коментира пред Haskovo.info, че е запознат с исканията на селските кметове и ще се срещне с тях за да ги изслуша през следващата седмица. „Ако заплатите им не са вдигани от дълго време е възможно да потърсим начин да ги увеличим. За назначаването на секретарки съм скептичен“, заяви кметът.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че средната заплата на селските кметове заедно с клас „Прослужено време“ е 570 лв. По решение на общинския съвет в 9 от селата в общината с над 700 жители има отпуснат щат за секретар, но в останалите – не. В същото време средната заплата в общинска администрация е 750 лв. Там по щат работят 257 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
10.12.2015 15:31 15:31

Майко мила те и без това нищо не правят искат по високи заплати ! Я кмета да мини без да съобщава в общината ,че отива на проверка да видим колко кмета ще са на местата си….
Искали секретарки защо ви са ?Сега без имате секретарки имате време да си оправяте частния бизнес значи нямате толкова работа !
За заплати защо ревете и за дрехи пари ви дават и за клас …
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ….

hi
hi
10.12.2015 17:13 17:13

va6ta mama mrasna nekadarna

123123
123123
10.12.2015 17:21 17:21

Защо не искахте от Георги Иванов по-високи заплати, защото не смеехте да гъгнете пред него.Защо не ги поискахте преди балотажа ами сега искате.Не ви се полагат – и без това крадете достатъчно.Не бъдете чак толкова нагли, защото ще има и проверки!

1111
1111
11.12.2015 16:46 16:46

Дерат котки докато се докопат до кметския стол имат по 150 – максимум 200 жители че и секретарки искат и повисоки заплати .А и по 2ма замесници не искат ли и те да имат.

Back to top button