Хасково

Трима се заклеха като съветници, 6 комисии с председатели от ГЕРБ

СесияТрима нови общински съветници се заклеха в началото на днешната втора сесия на местния парламент в Хасково. Това са Исмаил Исмаил от ДПС, Щерьо Янев от ГЕРБ и Иван Минев от Коалиция „За Хасково“. Клетва трябваше да положи и д-р Живко Атанасов от Коалиция „За Хасково“, но той не се яви на заседанието.

СесияЯнев се закле заради отказа на избраната в листата на ГЕРБ Николина Никова. Минев и д-р Атанасов от Коалицията трябва да влязат в общинския съвет на местата на отказалите се Георги Иванов и Стефан Антонов. Исмаил пък влиза в общинския съвет на мястото на отказалата се Сание Кязим от ДПС.

За заместник-председател на местния парламент бе избран Митко Полихронов от ГЕРБ по предложение на председателя Таня Захариева.

Най-сериозен дебат на днешната сесия предизвика докладната на Захариева за определяне числеността и поименния състав на постоянните комисии при общинския съвет.

СесияДеян Янев от Реформаторския блок, който бе определен за председател на комисията по образование, предложи тя да стане от 5 на 7 члена. Той поиска в нея да влязат и Гинка Райчева от Коалиция „За Хасково“ и Росен Пеянков от „Сряда 7“.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ предложи в комисията по обществен ред и законност да влязат едни от малкото юристи в местния парламент Иван Минев и Еркант Раиф. Друго предложение предвиждаше Шенол Вели да бъде включен в комисиите по общинска собственост и ТСУ и транспорт, както и Шенер Сабри да бъде в комисиите по спорт и туризъм и бюджет и финанси.

При гласуването всички предложения бяха отхвърлени, като съветниците приеха първоначалния вид на докладната. В 6 от десетте комисии председателите са от ГЕРБ. ДПС оглавява комисията по обществен ред и законност, РБ – по образованието, Народен съюз – спорт, „Сряда 7“ – евроинтеграция.

След гласуването Гинка Райчева заяви, че е изненадана от това, че не е в комисията по образование при положение, че е директор на едно от най-успешните училища в общината – ОУ „Св. Климент Охридски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
начална учителка от Климент
начална учителка от Климент
11.12.2015 14:40 14:40

Гинка Райчева е толкова тъпа даскалка че повече няма накъде,добре че си купи поста от Славчо Джуров навремето ,а сега като дойде нов началник и хоп рушветец за да не я закачат.

Възмутена...
Възмутена...
11.12.2015 16:29 16:29

За отровата в думите на хората, змията може само да мечтае. Всичко е казано, нали? Никой не вярва написаното да е от учител от Климент. Там работят грамотни хора, а написаното е доста неграмотно…

Back to top button