Хасково

Съветниците отказаха да кръстят хасковска улица на кръчма, именуваха я на летец

ЛетецХасковските общински съветници отказаха да именуват улица на кръчма в областния град.

Докладна от кмета Добри Беливанов предвиждаше улицата между ул. „Дунав“ и ул. „Ком“ вече да се казва „Самолета“. В нейното начало се намира заведение с издигнат над него изтребител МиГ-21.

ЛетецПри разглеждането на предложението думата взе съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев, който заяви, че именуването на улица е нещо важно. „Меко казано е смешно да кръстим улица на кръчма“, заяви Пеев.

Той предложи улицата да се казва на името на майор Георги Русев. Пеев припомни, че на 2 юни 1999 г. летецът загива при полет с МиГ-21. Той е можел да катапултира, но за да отклони самолета да не се забие в пловдивското с. Драгомир се разбива с него извън населеното място.

„Този човек е герой. Говорих със съсловните организации и семейството му – те нямат нищо против да кръстим улицата на него“, допълни съветникът, който уточни, че майорът е загинал на 33-годишна възраст, като е оставил дъщеря на 9 г. и бременната си в петия месец съпруга. До 1998 г. майор Георги Русев е служил на летище „Узунджово“ и е добре познат на много колеги и хора в Хасково.

След това слово съветниците приеха улицата да носи името на летеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хахаха
хахаха
11.12.2015 14:36 14:36

Незнаех , че това е улица ! Това е отъпкан черен път

Михайлова
Михайлова
11.12.2015 19:06 19:06

Браво за решението , но би трябвало да се положат усилия от общината това което се вижда на снимката наистина да се оформи като УЛИЦА !!! Защото Георги е ГЕРОЙ ,иначе би изглеждало като подигравка !

Спасов
Спасов
14.12.2015 14:42 14:42

Познавах Георги! Достоен мъж! Решение за това, улицата да носи неговото име е достойно да всички съветници! Поздравления за съветниците! Поклон , пред Георги! Почивай в мир, Жоро!

Back to top button