Спорт

„Хасково 2012“ с първа загуба, ръководството с открито писмо срещу съдийството

ИлюстрацияБаскетболистките на „Хасково 2012“ инкасираха първа загуба в осмия кръг на първенството като гости на „Монтана 2003“ с 61:83.
Досега хасковлийки бяха със седем поредни победи, но коравият тим на домакините успя да спре серията им.
 
Първата четвърт бе равностойна, като след нея момичетата на старши треньора Елена Станкова отстъпваха само с точка – 19:20. Монтанки обаче се развихриха и се оттеглиха на почивка с актив от 11 т.
 
„Хасково 2012“ започна силно и второто полувреме, като спечели третата четвърт със 17:15. В решаващата последна част на срещата домакините успяха да наложат волята си и спечелиха дербито.
 
Лиа Галдейра завърши с 22 т., а Мея Тирера реализира 13 т.
 
В 9 кръг на 19 декември „Хасково 2012“ гостува на „Левски 2014“.
 
След срещата от ръководството на „Хасково 2012“ излязоха с открито писмо до ръководителите на българския баскетбол и медиите.
 
В него спортният директор на клуба Станислава Станкова изразява безпокойството си, че в мача с „Монтана“, „Хасково 2012“ не е бил поставен в условия на отбор, излязъл да се състезава. „Бяхме превърнати в неми свидетели от поведението на съдиите В. Великов и С. Стоянова, които дирижираха двубоя“, се казва още в писмото. В него се иска да бъде разгледано поведението на Стоянова, „която си позволи безцеремонно да се подиграе с психиката на състезател, капитан на национален отбор, участвал на Олимпийски игри – Мея Тирера. Както и с капитана на нашия отбор Нели Пашева, която също дава целия си съзнателен живот на българския баскетбол“. Срещу Тирера са отсъдени три бързи лични нарушения само в рамките на няколко минути в третата част, две от които са в нападение. Според ръководството на „Хасково 2012“ съдиите са провалили този дерби мач.
 
Не позволявайте по пътя на оцеляване на българския спорт, респективно баскетбол, съдии без качества да компрометират Държавните първенства„, се казва още в отвореното писмо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button