Регион

След арестите „Капитан Андреево“ работи, опашката от камиони е 14 км.

ИлюстрацияСлед вчерашните арести за корупция на 33-ма митничари от ГКПП „Капитан Андреево“, сред които и на началник смяна, граничният пункт работи.

Опашката от камиони обаче е около 14 км. на изход, съобщават от „Гранична полиция“.

Редовните митничари на „Капитан Андреево“ са около 80 човека, но след вчерашната специализирана акция над една трета са задържани. От свиленградската митница увериха, че засега няма проблем със съставянето на смените.

Иначе, акцията е била подготвяне около половин година. За нея се е чувало доста преди да бъде реализирана вчера. Парите са взимани от шофьори и на леки коли, и на автобуси, и на камиони, а сумата е варирала от 5 до 200 евро. Разследващите са избрали да ударят по врeме на смяната, в която най-много са новите митничари, работещи тук от няколко седмици. От тяхната смяна арестуваните са едва четирима, от които двама не са били на работа.

По време на акцията са заловени служители от нощната смяна, които са разпределяли пари. Общата сума, открита в тях, както и в домовете и колите на задържаните е 100 000 лв. в различни валути.

Въпреки уверенията, че пари в брой няма да се дават, видеонаблюдението и всичко останало, което се направи, явно корупцията не може да бъде изкоренена.

При операцията са използвани и специални разузнавателни средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button