Хасково

Лауреат на „Южна пролет“ е номиниран за наградата „Иван Николов“

КонкурсПоетът Илиян Любомиров е сред седмината от общо 42 кандидати, номинирани за   годишната Национална награда за поезия „Иван Николов“. Със стихосбирката си „Нощта е действие“ той стана лауреат на литературната награда „Южна пролет“, припомня  Haskovo.info.

Конкурс25-годишният поет живее, пише и работи в Берлин. Негови стихове са публикувани в списание „Страница“, „Литературен вестник“, „Открита литература“, „Litrnet“, „Klaxon Pess Jornal“ и др.

Церемонията по награждаването ще се състои на 17 декември в Литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата в София. Носителят на отличието ще получи плакет, дело на художника Христо Гочев, и парична премия.

Наградата на името на Иван Николов (1937-1991) –  поет и преводач, журналист във вестник „Хасковска трибуна“, главен редактор на издателство „Хр. Г. Данов“ в Пловдив се връчва за 21-ви път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button