Хасково

6 месеца условно за шофьор, опитал да подкупи ДАИ по време на акция

Сами не уцели момента с даването на рушвет6 месеца затвор с 3 г. изпитателен срок получи от Хасковския окръжен съд турски шофьор на камион, опитал да подкупи двама инспектори от областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково.
 
Както Haskovo.info писа, залавянето на шофьора стана на 25 ноември на автомагистрала „Марица“ край Свиленград. Тогава шофьорът Сами Ч. подаде 20 евро на даиаджиите за да не го проверяват.
 
Това стана по време на специализирана акция на магистралата седмицата след като четирима служители на автомобилната администрация бяха задържани за подкуп. Малко преди да бъде задържан, шофьорът заяви пред Haskovo.info, че с колегите му са свикнали като ги спрат органите на властта да им дават пари за почерпка. Така било в България, Турция, Румъния, Русия. Целта била да не ги бавят.
 
Освен условната присъда турчинът бе глобен от хасковския съд и с 500 лв. Двете банкноти от по 10 евро, с които той се е опитал да подкупи инспекторите, се отнемат в полза на държавата.
 

От прокуратурата съобщават, че продължава разследването по други две досъдебни производства срещу служители на „Автомобилна администрация“. Едното е за случката, станала популярна, след като турски шофьор разпространи видео, в което даяджия иска сини, а не червени банкноти. Другото – за задържаните четирима служители от ДАИ – Хасково в началото на ноевмри. Край служебната им кола бяха открити пари, които се предполага, че са получили като подкупи от шофьори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
даЯджии
даЯджии
15.12.2015 13:03 13:03

даЯджии е правилно

Анонимен
Анонимен
15.12.2015 14:28 14:28

ЗБЪРКАЛ Е ЦВЕТА НА ПАРИТЕ…..АКО БЕШЕ ДАЛ И НА ДАВАМАТА ПО 20-ТАК….МОЖЕЛО Е И ДА МУ МИНЕ НОМЕРА……АМА ТЕ СИ ГО КАЗВАТ ХОРИЦАТА И НА ЗАПИСА…..МААВИ ПАРА…..

Back to top button