Регион

Министерство на финансите предлага закриване на митница „Свиленград“ заради корупция

Митница СвиленградДва дни след мащабната антикорупционна акция на Капитан Андреево, министерството на финансите предлага закриването на Митница „Свиленград“.

Проектът е обнародван днес и предстои публично обсъждане до края на годината, а след това да бъде внесен за обсъждане и решение на Министерски съвет. Предложението е една от най-големите митници да спре да съществува от средата на януари. Звената в нея най-вероятно ще преминат към митниците в Пловдив и Бургас.

Основният мотив е борбата с корупцията, пише в документа. Той става факт след като в неделя бяха задържани около една трета от митничарите на Капитан Андреево, а 22-ма се сдобиха с обвинения.

За закриване на митница „Свиленград“ се говори от години след няколкото големи акции срещу подкупите там, но това така и не се случи. Досега няма и осъдени от арестуваните през годините митничари.

Междувременно два дни след акцията на Капитан Андреево опашките от товарни автомобили остават. По обяд те бяха около 10 километра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bravo
bravo
15.12.2015 21:19 21:19

МНОГО ПРАВИЛНО ТОЧНО ТАКА ЗАТВОРЕТЕ Я
ТА ДА МОГАТ ПЛОВДИВЧАНИ И БУРГАЗЛИЙ ДА ВЛАЧАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕИ ДА СА ПО БЛИЗО ДО СОФИЯ ТА ПЪТЯТ НА РУШВЕТИТЕ ДА Е ПО КРАТЪК ДО ДЕПУТАТИТЕ

Анонимен
Анонимен
16.12.2015 9:54 9:54

Затворете и ГКПП К.Андреево!Къде се чуло и видяло ГКПП без митничари,само паспорт контрол ли ще има?Простотии,простотии…

Христо Бисеров
Христо Бисеров
16.12.2015 16:38 16:38

Ех, къде е старият воин Христо Бисеров,да си организира пътя на куфарчетата за София и всички да са доволни и щастливи!

Back to top button