Хасково

Съвременни художници и концерт на симфоничния оркестър за хасковските ценители

ИзкуствоИзложба от съвременни български автори в галерия „Форум“ и концерт на възстановения симфоничен оркестър в театър „Иван Димов“ предложи празничната програма на Хасково тази вечер.

Експозицията в галерията включва творби на проф. Милан Андреев, Спас Киричев, Александър Балкански, Кирил Якимов, Илияна Докова, Таньо Калпушков, Константино Леондев и Димитър Станчев. Тя включва скулптури, живописни платна и икони.

Очарован от Хасково Леондев подари на галерията картината си „Изгрев“ ІІ. Заместник-кметът Милена Трендафилова подари на присъстващите художници почетни знаци на общината.

След откриването на изложбата в театър „Иван Димов“ започна концертът на симфоничният оркестър с диригент Цанислав Петков и с участието на Диляна Георгиева – сопрано и Илия Илиев – баритон.

 

Изкуство  Изкуство 
 Изкуство  Изкуство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button