Хасково

Хасковското училище за бременни с предколедно събиране

СрещаУчилището за бременни се събра предколедно в хасковски ресторант.

СрещаИ този път основателят д-р Надежда Стайкова бе поканила специалисти, с които се съчета полезното с приятното. Освен, че получиха торбички с коледни подаръци, майките изслушаха лекции за новостите при козметичните продукти, както и такива за съхранение на стволови клетки.

Специалистите посъветваха хасковлийки да се доверяват повече на продукти, произведени от фармацевтични компании, Срещазащото те са с гарантирано качество. Акцент бе поставен върху тези с пребиотик, защото ефектът му върху болестотворните микроорганизми бил много ефективен и ги карал да се чувстват като ескимоси в пустинята.

През последните 6 г. пък над 100 000 майки у нас са дали за съхранение стволови клетки за децата си. Те са изначални на останалите клетки в човешкия организъм и се извличат от пъпната връв при раждането. Клетките се използват при лечението на 85 тежки заболявания. Съхранението на стволовите клетки е на цени от 4000 до 7000 лв. и е с продължителност до 30 г. Благодарение на тази процедура, при възникване на заболяване, стволовите клетки могат бързо да влязат в действие. В противен случай такива трябва да се търсят от обществена кръвна банка, където цените били 70 000 лв.

Бременните от училището се събират ежемесечно, като следващата се очаква да бъде през януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button