Хасково

Пуснаха и последните 14 задържани митничари под гаранция

ИлюстрацияПоследните 14 задържани митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха освободени под парична гаранция късно снощи от Специализирания съд, съобщава Нова телевизия.
 
Това стана след 10-часово заседание на съда. Четирима от задържаните ще платят за свободата си по 20 000 лв., двама – по 5000 лв., а останалите 8 – по 10 000 лв.
 
Магистратите решиха да пуснат митничарите под гаранция с мотивите, че няма опасност да се укрият и няма данни да упражнят натиск върху свидетели. Според съда има доказателства, че корупцията на „Капитан Андреево“ е повсеместна, но митничарите не могат да бъдат задържани само заради сериозния обществен отзвук.
 
Осем от митничарите обясниха, че имат здравословни проблеми.
 
Haskovo.info припомня, че при специализираната операция на граничния пункт в неделя бяха задържани общо 33-ма митничари. При претърсванията бяха открити над 100 000 лв. 
 
В понеделник осем от задържаните бяха пуснати под парична гаранция. 11 пък бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button