Хасково

Разкриха таен свидетел по делото за грабежа в Малко градище, издирват го

ИлюстрацияДженгиз Димитров вече не е защитен свидетел по делото за грабежа на старците от с. Малко градище, стана ясно на днешното съдебно заседание.

Прокурорът Петър Мидов заяви, че от 5 ноември е свалена специалната мярка за защита на Димитров, който е криминално проявен и по друго дело вече е обявен за общодържавно издирване.

Днес бяха разпитани синът на битите и ограбени 82-годишен Боню и 77-годишната Мавруда Боневи – Тошко Добрев и неговият приятел Христо Костадинов, който му е дал резачката, с която впоследствие бе извършено престъплението. Добрев каза, че родителите му все още се страхуват много и той е взел мерки за тяхната защита.

Адвокатите на подсъдимия Васил Атанасов поискаха по-лека мярка „домашен арест“ с аргумента, че той е натопен, но съдът отхвърли искането.

Съдът глоби неявилият се свидетел Тенчо Митов с 200 лв., като предупреди, че ако отсъства и за следващото заседание ще последва по-голяма глоба и принудително довеждане.

Haskovo.info припомня, че подсъдими са Васил Атанасов, Стойчо Огнянов и Иван Георгиев. Те бяха задържани под стража на 17 ноември миналата година. Обвинението е, че през нощта на 3 ноември тримата маскирани нахлули в къщата на възрастното семейство в любимешкото село и нанесли на старците жесток побой. Нападателите търсели пари и с бой и изтезания задигнали близо 2500 лв. Пострадалите бяха настанени със счупени ръце и множество наранявания в хасковската болница. Насилниците задигнали и мобилните телефони на семейството и резачка, по които впоследствие бяха задържани.

За следващото заседание, което ще е на 11 февруари 2016 г., сред призованите са освен Дженгиз Димитров, а така също Митко Миланов, който сега е в Старозагорския затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button