Хасково

Вдигнаха гигантската сурвачка пред Младежкия, наградиха 18 деца

СурвачкаГигантска сурвачка бе издигната в навечерието на Коледно-новогодишните празници пред Младежкия център в Хасково.

СурвачкаСурвачката, която е украсена с вълна, гевреци, пуканки, е висока 8.20 метра, което е повече от миналогодишната. Инициативата на школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова се провежда за пета година.

Преди издигането на сурвачката бяха наградени 18 деца за изработката на красиви автентични сурвачки в конкурса “ От Коледа до Васильовден“. Специално бяха похвалени децата и младежите от селата Малево, Книжовник, Големанци и хасковското Спортно училище.

СурвачкаСурвачките ще бъдат предложени на благотворителния базар в областна администрация, който ще събира пари за лечението на 16-годишната Ники.

Празничната програма днес включва Коледен концерт на представителен фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ от 18 часа в ДНА.

Половин час по-късно в зала „Дружба“ е Коледното тържество на Спортни клубове: „Торнадо“, „Юнак“, „Seven Go“, „Рона“, „Мега спорт“, „Виолена“, „Аида“, „Тангра“ и Клубовете по спортни танци „Хасково“ и „Гранд“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button