Хасково

Построиха 10 километра от оградата по турската граница в Хасковско

Областен10 километра от оградата по турската граница на територията на Хасковска област е готова, отчете областният управител Станислав Дечев на последната за годината си пресконференция. По план тази година е трябвало да бъдат изградени 7,4 километра от съоръжението, но държавата отпуснала допълнителни средства и са построени още 2,6 километра.

Първите 5 километра от оградата са от граничен пункт Капитан Андреево до река Каламица и са на два реда, а от село Щит до Маточина оградата е едноредова, обясни Дечев. Според него в първите 3-4 месеца на следващата година ще бъдат довършени и останалите 23 километра от оградата.

ОбластенОт началото на декември Областна администрация вече не стопанисва граничните пунктове, а тази дейност е прехвърлена на Агенция Митници. Досега областният управител отговаряше за осветлението и почистването на пунктовете.

Областна администрация завършва годината с 4 незаети щата от 33, при това едни от най-важните. Все още не са назначени заместник – областни управители, след като Дечев беше назначен за губернатор, а Милена Рангелова беше избрана за кмет на Симеоновград. Няма и главен секретар, а финансовият ревизор вече работи в община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.12.2015 18:01 18:01

А къде са старите съуръжения-кльонове и т.н.кой ги х.премахна и защо?“Демократи“отваряйте с9и очите а не задниците защото идва ВИДОВ ден и ще отговаряте за делата си…

Back to top button