Регион

Свиленград с декларация срещу закриването на митницата, готвят блокада на границата

ИлюстрацияСвиленградският общински съвет прие декларация срещу готвеното от финансовото министерство закриване на Митница „Свиленград“, съобщи за Haskovo.info председателят на местния парламент Никола Динков.

Това стана на днешната сесия на общинския съвет, на която отсъстваха осемте съветници от ГЕРБ. Всички останали 13 съветници гласуваха „за“ декларацията.

Независимият общински съветник Живко Желев пък заяви готовност да стартира подписка в града срещу закриването на митницата и да организира протести с блокиране на автомагистрала „Марица“ и ГКПП „Капитан Андреево“.

Декларацията е до председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и областния управител Станислав Дечев.

Както Haskovo.info писа, на 15 декември стана ясно, че след мащабната антикорупционна акция на „Капитан Андреево“, министерството на финансите предлага закриването на Митница „Свиленград“. Предстои публично обсъждане на проекта, а след това се очаква той да бъде внесен за обсъждане и решение на Министерски съвет. Предложението е една от най-големите митници да спре да съществува от средата на януари. Звената в нея най-вероятно ще преминат към митниците в Пловдив и Бургас. Основният мотив е борбата с корупцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button