Хасково

Единствената българка с пети дан по карате готви пълнени чушки за Бъдни вечер

ПазарЕдинствената българка, която има пети дан по карате шито-рю, хасковлийката Недялка Станчева традиционно ще сложи нечетен брой постни ястия на трапезата за Бъдни вечер.

ПазарСледобед тя направи последните покупки от хасковския зеленчуков пазар със съпруга си Славейко Станчев, с когото са треньори в спортен клуб „Торнадо“.

Станчева разказа пред Haskovo.info, че семейството ще вечеря пълнени чушки с фасул и ориз. На масата ще има още питка с паричка, ошав, тиквеник, картофена салата и зеле, орехи и сол.

ПазарНа Рождество Христово домакинята ще сготви пилешко с гъби, орехи и ориз.

Хасковлийката Светла Запрянова сподели, че не смята за редно да се пости само на Бъдни вечер ако преди това не се е спазвал пост. Затова семейството й ще посрещне Коледа с пълна трапеза, на която ще има и месни ястия.

Имен ден празнуват: Евгени, Евгения, Жени, Бистра, Благороден, Благородна, Малчо (от словосъчетанието Малка Коледа), Малик, Мален, Малена, Малин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
5dan
5dan
24.12.2015 16:30 16:30

А на Бъдни вечер какво да пълни?Може би – пълнена пуйка.Тя с какво е по-различна от другите,освен че има пети дан.Смешно е

Old sporty from the club
Old sporty from the club
24.12.2015 19:48 19:48

Врагът стреля винаги на сляпо, но приятелите знаят точно къде… не забравяй!

deintsa
deintsa
24.12.2015 22:41 22:41

siskalakatt e tam-xaxaxaxaxa

К.Д
К.Д
27.12.2015 19:34 19:34

Сплотено семейство и обичан треньор. Чест е, че живее и тренира децата в Хасково.

Back to top button