Хасково

Изхарчили сме по-малко ток на Коледа в сравнение с 2014-а

ИлюстрацияДомакинствата са изхарчили по-малко ток по Коледа в сравнение със същия период на миналата година, съобщават от EVN – България.

Консумираната електроенергия за периода 24 – 27 декември е общо 98 548 000 киловатчаса при 100 122 000 киловатчаса през 2014-а.

Върховият товар през отминалите празнични дни е регистриран на 24 декември, когато е бил 1 447 мегавата. За сравнение върховият товар за този период на 2014 г. е регистриран на 27 декември, когато е бил 1 456 мегавата.

От дружеството напомнят, че особено през зимата важно значение за консумацията на електроенергия има интензивността на потребление при всяко домакинство, състоянието на жилищната сграда, енергийноефективните мерки, външната температура – понижението й с 1 градус увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%.

Специалистите в диспечерските центрове на дружеството осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. Общо 75 дежурни екипа на EVN са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button