Хасково

Младши разузнавач от Харманли с награда от церемонията „Полицай на годината“

НаграденМладши експертът Петър Христов – младши разузнавач (издирване) в група „Криминална полиция“ към РУ-Харманли при ОДМВР-Хасково заслужи втората индивидуална поощрителна награда „Полицай на годината 2015“.

Днес се проведе 22-то издание на церемонията, по инициатива на МВР и фондация „Доверие и закрила“.

Наградата си Христов заслужи за това, че е доказал неоспоримо своите професионални качества в пресичането на няколко канала за трафик на нелегални имигранти през границата. През годината благодарение на придобитата от него информация са задържани общо 239 чужди граждани, влезли нелегално в страната ни. Образувани са шест досъдебни производства. На шестима каналджии са повдигнати обвинения и са привлечени в качеството на обвиняеми. В три от работените случаи, отново благодарение на информация, подадена от мл. експерт Христов, е установено, че с цел получаване на допълнителен откуп от организаторите на трафика, чужденците са били държани против волята им.

Наградите на церемонията връчиха министър Румяна Бъчварова, нейните заместници – Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, зам.-главният секретар Георги Арабаджиев, директорите на главните дирекции „Национална полиция“, „Борба с организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, председателят на фондация „Доверие и закрила“ Христо Друмев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
веселяк
веселяк
29.12.2015 21:54 21:54

Браво!
Хвала на такива служители – добре, че е полицията, та да „печелят“ и от тото, еврофутбол и прочие.
Те едно време и един друг полицай наградиха, че после се разбра, че и той е в канала, ама елиминира конк*ренцията чрез „информацията“ си

ицо хазарта
ицо хазарта
29.12.2015 23:19 23:19

добре, че тия дето дават наградите не виждат как “героите“ по цял ден лапат мухите и лежат по диваните! важното е народът да живее в заблуда, че престъпоността е разбита, а най-големите лентяи са трудоваци-ударници!

HAHAH
HAHAH
19.01.2016 0:29 0:29

RAZPITAITE ISTINSKITE KANALDJII ZA6TO NE HVA6TA TQH ZA6TOTO VZIMA ZAEMI OT TQH IDETE NA GERGANA I VIJTE I PITAITE TE 6TE VI KAJAT TAM IMA VSI4KO I BEJANCI I VSI4KO OSTANALO AMA TOI NE HODI TAM ZAEMITE SA MNOGO PIATITE TINIO

Back to top button