Регион

Официално: Закриха митница Свиленград, общинари готвят блокади

Митница СвиленградМитница Свиленград официално е закрита. Решението на Министерски съвет е от днес. С него бяха приети промени в устройствения правилник на Агенция „Митници“, една от които е закриването на звеното в Свиленград.

Със закриването на митницата се цели превенция на корупционни практики и подобряване на работата, като ще се оптимизират човешките, финансовите и материалните ресурси и те ще се насочат за по-ефективно изпълнение на контролните функции на митническата администрация, е записано в решението.

Очаква се управлението на дейностите, които се осъществяват на територията на Свиленград и Капитан Андреево да се прехвърли в Пловдив и Бургас. Според неофициална информация за Митнически пункт Капитан Андреево ще отговаря ресорен заместник – началник на Митница Бургас, който ще работи на място.

Още преди дни общинските съветници от Свиленград приеха декларация срещу закриването на митницата. Основният им мотив е, че така много хора в града ще останат без работа. Независимият общински съветник Живко Желев обяви, че на 1 януари започва подписка срещу решението. След това се готвят и блокади на граничния пункт и пътища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button