Хасково

Пациентска организация: Лекарите са търговци, искаме закон за пациента

СрещаОт най-голямото и старо пациентско обединение Конфедерация „Защита на здравето“ се обявиха за създаването на Закон за пациента.

Това стана на среща в хасковското кметство, в която участваха и представители на местната власт, РЗИ, Районната здравна каса и медиите.

СрещаПредседателят на конфедерацията Петко Кенанов и заместник-председателят Диана Хаджиянкова заявиха, че Законът за пациента досега на няколко пъти не е могъл да влезе в парламента. Според тях такъв закон трябва да има – добър или лош, защото сега властва беззаконие.

Кенанов заяви, че лекарите са търговци, а потребителите в отсрещната страна са пациентите и ако за едните е в сила търговският закон, болните не са защитени. Председателят на конфедерацията даде за пример факта, че при излизане от болница пациентът получава само една епикриза, без документ за цената на лечението.

От конфедерацията са на обиколка във всички областни градове, където обявяват идеята си за новия закон. Предлага се и анкета за необходимостта от такъв акт. Издадена е и брошура с моментното състояние на правата на здравноосигурените пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button