Хасково

Чакат дядо Николай на Ивановден в Хасково, имениците – 3849

Митрополит, архивНегово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай идва в Хасково в четвъртък, когато православната църква отбелязва големия празник Св. Йоан Кръстител (Ивановден).

От 9 часа той ще отслужи архиерейска света литургия в храма „Св. Богородица“.

По традиция Пловдивският митрополит посещава Хасково на Ивановден, на който през 1878 г. градът е бил освободен от османско владичество. Ангажиментът на митрополията е нарушаван в редки случаи, но и тогава празничните богослужения са отслужвани от висши духовници.

3849 души ще празнуват Ивановден в община Хасково, това са хората които носят името Иван, Иванка и техните производни, съобщават от пресслужбата на кметството.

1405 са празнуващите на Йордановден. 1325 са именниците на Антоновден, а 1313 на Атанасовден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
християнин
християнин
06.01.2016 4:16 4:16

Няма по голям сребрелюбец от Николай Гладни.На всяко идване иска да му се подарява нещо.С часовник за 40 000 евро на ръката проси пари уж за църквата.Автомобила му струва също цяло състояние.Отказа да опее новата църква до Богородица защото не я прехвърлиха на БПЦ за тяхно владение и печалба.По европейска програма църквата в Мин. Бани спечели пари(100 000лв.)за ремонт.Но за да подпише проекта Николай Гладни поиска да му се прехвърлят 30 000лв.Кмета на Мин. Бани(мюсулманин евала му) ходи три пъти да го моли но Гладни отказа дори да го приеме.До като такива гладници и п**али са начело на БПЦ Българите няма да ходят на черква.На Бог може да се молиш на всякъде ТОЙ също е на всякъде.Междо другото БПЦ притежава и управлява за собствена печалба около 7 милярда лева и активи.Въпреки огромната сума получава и не малка финансова помощ от държавата.На фона на тези умопомрачителни суми за бедния народ БПЦ(Николай Гладни и подобни )вдигнаха двойно цената на цър. свещи и услуги.Това сигурно е от голяма любов към бедния ни народ и помощ в кризата.По добре да не идва в града ни този измекяр и гладник.

Back to top button