Хасково

Дядо Николай отслужи света литургия в Хасково на Ивановден

ПразникПловдивският митрополит Николай отслужи архиерейска света литургия на днешния Ивановден в хасковския храм „Света Богородица“.

ПразникНавлизане дядо Николай поздрави миряните с Новата година и празника. Той пристигна със своя заместник Знеполският епископ Арсений. Миналата година викарият на пловдивския митрополит бе на Ивановден в Хасково. За последно дядо Николай бе в Хасково през 2013-а.

ПразникВ храма присъстваха и депутатът Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов и председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Българската православна църква почита паметта на св. Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. ПразникПразникът е наричан от народа Ивановден.

Както Haskovo.info писа 3849 празнуват Ивановден в община Хасково, това са хората които носят името Иван, Иванка и техните производни.

Ивановден в община Димитровград празнуват 3153 човека, съобщават от пресслужбата на кметството. От тях 1560 носят името Иван. Най-възрастният Иван в общината е роден през 1919 г., а за 2015-а осем деца са кръстени с това име.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4 снимка
4 снимка
07.01.2016 15:53 15:53

тая с бялата кърпа е дърта мошеничка и корумпирана пачавр

Back to top button