Хасково

Салмонелоза отровила празнуващите ЧНГ в ресторант в Хасково

ИлюстрацияТримата, приети в хасковската болница с хранително отравяне след празненствата в Новогодишната нощ, са със салмонелоза, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

Припомняме, че след празненството в хасковски ресторант на бул. „Раковски“ с хранително отравяне са 10 човека. Трима потърсиха лекарска помощ и бяха приети в Инфекциозно отделение. В най-тежко състояние бе 29-годишен мъж, който колабирал в резултат на диарията, повръщането и високата температура. Със същите симптоми, но не в толкова остра форма са хоспитализирани 22-годишен мъж и 55-годишна жена.

Няма нови от компанията, приети в болницата. Сформиран е медицински екип от РЗИ и ОДБХ, като са предприети необходимите профилактични и противоепидемични мерки.

От Агенцията по храните съобщиха, че все още се проучва как са се заразили пострадалите. Взети са и проби от работещите в ресторанта. За собственика на обекта най-вероятно ще има глоби, а е възможно и заведението да бъде затворено за известен период на време. Там обаче нямало проблеми с хигиената, уточниха от ОДБХ.

Продължават проверките на Агенцията по случая с намерената хлебарка в храната от Млечната кухня на ул. „Мадара“ в Хасково. Вчера бе инспектирана кухнята майка на „Дусман“ в Спортното училище „Стефан Караджа“, а днес и утре се проверяват и Млечните кухни в областния град. Извършват се основни проверки, взети са и проби за лабораторни изследвания, като резултатите се очаква да станат ясни в понеделник, допълниха от ОДБХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тошщко
тошщко
07.01.2016 18:59 18:59

Би трябвало гражданите да знаят това и да отбягват да ходят в ресторант ПЕЩИТЕ на бул раковска А веригата ДУСМАН много правилно са я кръстили Г Н У С М А Н

Mitko
Mitko
07.01.2016 22:14 22:14

Neznam no Kato hpdq da obqdvam v restorant peahtite chakam po 30-40 min da si vzema obqd .ako ne behe hubavo horata dali shtqha da se tedqt na opashka

Байчо
Байчо
08.01.2016 8:56 8:56

Този Узунов направи кухнята си незаконно ! Отзад разширението на кръчмата му е без никакви регламентирани канализации и други хигиени условия. Даже взе част от парка в страни разширението. Хайде кмета Беливанов да направи проверка как така се разшири този обект?

Back to top button