Хасково

Свикват извънредна сесия за ремонт на психодиспансера в Болярово

ИлюстрацияДокладна за реконструкцията и обновяването на Центъра за психично здраве в хасковския кв. „Болярово“ ще бъде разгледана на извънредна сесия на 15 януари, съобщават от общинския съвет.

Предложението е на кмета Добри Беливанов. Общината иска да кандидатства по проект за подобряване на социалната инфраструктура на „Красива България“. Инициативата е част от програмата на социалното министерство за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната, финансирана от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта.

Срокът за подаване на проектните предложения е до 18 януари.

Хасковският психодиспансер обслужва пациенти от цялата област. Целта на проекта е да се подобрят услугите за психично болните пациенти и да се осигурят адекватни грижи за тях, чрез обновяване на инфраструктурата.

Отделно ще бъдат подпомогнати регистрирани безработни чрез професионалното им обучение по специалности в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

Предвижда се подмяна на дървената дограма с ПВЦ и стъклопакет, ще се ремонтират изцяло санитарните възли по етажите като ще се подмени старото санитарно оборудване с ново. Дървените врати ще се подменят с алуминиева. За да се спазят изискванията за пожарна безопасност ще се демонтира дървената ламперия в коридорите и ще се монтира пожаро-известяваща система. С цел по-лесно поддържане и функционалност по стените се предвижда антибактериална облицовка. Ще се ремонтира съществуващата водопроводна и канализационна инсталация. Предвидена е система за видеонаблюдение.

Финансирането е до 100 000 лв., а максималният размер на проектопредложението е 300 000 лв. с ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
герб
герб
08.01.2016 15:51 15:51

Трябва да се обръща внимание на 4 обекта ––1 на родилния дом –2 на психодиспансера понеже всички сме за там 3- старческия дом щото пътя ни е за там и 4 –и гробищата понеже всички ще отидем там Всичко друго е АЛАБАЛИЗЪМ

Back to top button