Хасково

Децата с увреждания да се освободят от такса за детска градина предлагат съветници

ИлюстрацияЗа децата с увреждания 70 и над 70% да не се заплаща такса за детска градина, предлагат за следващата редовна сесия на местния парламент от съветническата група на Коалиция „За Хасково“.

В докладната съветниците припомнят, че сега в община Хасково не се заплащат такси за детски градини за деца, чиито родители са с над 75% инвалидност, удостоверена с Експертно решение на ТЕЛК или НЕЛК. В същото време, досега няма такова облекчение за децата с увреждания.

В предложението се казва, че много общини в страната са отстранили тази несправедливост. Например, в община Приморско е прието решение, с което за деца с увреждания 50% и над 50%, установени с ЕР на ТЕЛК/НЕЛК, не следва да се заплаща такса за детска градина. През 2011 г. същото решение е прието и в община Бургас. В Столична община процента е 71, тъй като са взети предвид масовите заболявания при децата.

Haskovo.info припомня, че на последната сесия на 29 декември постоянната такса за детска градина за деца до 3 г. и за тези от 3 до 4 г. бе намалена с 5 лв. Още тогава от Коалицията предложиха да отпадне таксата за децата с увреждания. Но за да бъдат спазени законовите изисквания, то бе оставено за януарската сесия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button