Хасково

Хасковски лекари: Продължават да ползват линейките като таксита

ИлюстрацияЛекари от Спешно отделение при МБАЛ-Хасково алармираха, че пациенти разкарват линейките за незначителни според тях случаи.

Сред тях медиците посочиха тези за викането на Бърза помощ до с. Книжовник за ухапан от кърлеж, както и за хасковлийка с болежки в петата.

„Заявките се подават на тел. 112, откъдето те се препращат на централата. Заявката се предава, така както е подадена. В днешния случай линейката отиде на адрес за жена с изгорен крак. В крайна сметка на петата й се образувало мехурче от електрическото одеало. Това е използване на линейката като такси“, сигнализираха медици от Спешно. Подобни случаи имало често в практиката им. Според лекарите при повечето от тях можело да се намеси и джипито.

От Центъра за спешна медицинска помощ заявиха пред Haskovo.info, че по сега действащата нормативна база, всеки пациент е спешен до доказване на противното. В същото време по телефона е изключително трудно да се определи състоянието на пациента, коментираха от Бърза помощ. Фалшивите повиквания на линейки пък вече са намалели като за миналата година случаите са един-два.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
съседка
съседка
12.01.2016 15:05 15:05

а началничката като я взема и докарва линейка до улица Аида 5 и улица Добруджа МОЖЕ ТАКА ЛИ ?

Бать Ваньо
Бать Ваньо
13.01.2016 23:16 23:16

Много се съмнявам лекарите от спешно отделение на МБАЛ да са взели отношение за адресите на линейките на ЦСМП

Back to top button