Хасково

Библиотеката на „Заря“ с две дарения, тръгна и международен конкурс

БиблиотекаБиблиотеката при хасковското читалище „Заря“ получи две дарения от книги.

Първото е от общината и включва десетки томове с художествена литература – лирика, проза, езикознание, пътеводители, история, биографии.

Всички читалища пък получават и бройки от книгата на министъра на културата Вежди Рашидов – „Изкуство и власт“.

БиблиотекаОтделно читалищните библиотеки получават и изданията „Приказка за кръвните групи, кръвта и човеколюбието“ и „Подир сенките на спомените“. Те са дарение от Сдружение „Доброволно безвъзмездно кръводаряване и кръвопреливане“ с председател проф. д-р Петкан Проданов.

Библиотеката при „Заря“ има във фонда си 117 313 тома, а читателите за миналата година са 2872.

От читалището съобщиха, че от днес стартира приемането на творбите за участие в седмия международен конкурс за компютърни рисунки и колажи „Творчество без граници“. Произведенията се изпращат до „Заря“ до 18 април, като резултатите трябва да станат ясни до 3 май, а церемонията по награждаването ще е 10 дни по-късно.

В миналогодишното издание на конкурса са били изпратени 2500 творби от страната и чужбина. Новото тази година е, че проявата е включена в Националния календар за извънкласни дейности на образователното министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button