Хасково

22-годишна иракчанка почина, шестима са в Инфекциозно

Илюстрация22-годишна иракчанка е починала, а шестима бежанци са приети в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково, научи Hskovo.info.

В болницата с работна диагноза вирусна инфекция с неспецифичен обрив са приети 44-годишна иракчанка с трите й деца – момичета на 14 и 18 г. и момче на 11 г., братовчедка им на 20 г. и чичото на 25 г. Те са с обриви, температура, някои с диария и болки в корема. Изчакват се изследванията, които да покажат за каква точно инфекция става дума, обясниха за Haskovo.info от отделението.

Групата иракчани е регистрирана в центъра в новозагорското с. Баня, откъдето решават да бягат към Сърбия. По пътя микробусът, в който пътували се развалил и така бежанците са заловени и транспортирани за кратко в лагера в Харманли. След като от ръководството на лагера разбрали, че хората са болни днес по обяд ги изпратили в хасковската болница.

Още не е ясно дали 22-годишната иракчанка е починала от инфекциозната болест или в инцидента с буса, като се извършва аутопсия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button